Mijn favoriete levensmotto

“Op de windrichting heb je geen invloed wel op de stand van de zeilen” - John Kabat Zinn

Wie ben ikMijn achtergrond en hoe het werken met maatwerk mij past

Mijn naam is Jacqueline Kempers en ik werk al 20 jaar met veel plezier en bevlogenheid als coach en integratief therapeut.

Jacqueline Kempers

In de praktijknaam Kempers Coaching + Ontwikkeling is mijn gedrevenheid terug te vinden, want in elk traject dat ik aanga streef ik ontwikkeling van het individu na. Ontwikkeling ontstaat door leren èn door dit werkelijk te integreren in het persoonlijke leven. Dit streef ik voor al mijn cliënten na in het zeer brede scala van hun vraagstellingen. Mijn grote kracht hierbij is dat ik snel tot de kern kan komen en goed weet aan te sluiten bij de persoon tegenover mij, zowel met mijn inlevingsvermogen als met de aangeboden methodiek. In mijn benadering staat het bieden van veiligheid en vertrouwen centraal. Met warmte, toewijding en positiviteit begeleid ik jou graag bij je vraagstuk en naar het gewenste resultaat. 

De spreuk "Op de windrichting heb je geen invloed maar wel op de stand van de zeilen "geeft in een zin aan waar ik voor sta. Zeilen is een grote hobby van mij en deze slogan is, in combinatie met mijn levensvisie en werk, op mijn lijf geschreven. Kortom, het vinden van mogelijkheden en draagkracht staat centraal.

Mijn achtergrond

In 2003 ben ik de praktijk Kempers Coaching + Ontwikkeling gestart. Hiervoor volgde ik, naast de 4-jarige beroepsopleiding Integratieve Psychotherapie met hoofdvakken als hypnotherapie en Innerchild, ook opleidingen als NLP-counselor, coach, trainer, ACT, EMDR en medische en Ericksoniaanse hypnotherapie. Dit alles heb ik aangevuld met diverse leertrajecten voor mijn specialisatie in verliesverwerking. Ook ben ik leertherapeut bij BGL, een opleidingsinstituut voor coaches en (kinder)therapeuten.
Voordat ik startte met Kempers Coaching + Ontwikkeling heb ik ruim 10 jaar in het bedrijfsleven als accountmanager gewerkt en daarvoor bij de overheid als medisch research analist. Ook heb ik enkele jaren als reisleidster gewerkt. Ik raakte meer en meer gefascineerd door hoe en waarom mensen doen wat ze doen en besloot opleidingen te gaan volgen, zowel als coach, trainer en integratief therapeut. Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan toespitsen op individuele begeleiding.

Maatwerk staat bij mij voorop

Het werken met maatwerk past mij zeer goed. Zo werk ik niet met vaste protocollen maar ben ik juist geheel afgestemd op jou als cliënt. Met losheid kijk ik naar wat bij jou als persoon past of wat zich aandient tijdens de sessie. Natuurlijk bewaak ik daarbij wel het proces en houd ik de doelen in de gaten. Vaak hoor ik terug dat men een aangename lichtheid en doelgerichtheid daarbij ervaart in mijn benadering.
Mijn huidige werk heeft vele raakvlakken met mijn eerdere werkervaringen. Mijn analytische achtergrond blijkt een zeer goed hulpmiddel te zijn voor het ontrafelen van de puzzel van het menselijk gedrag en emotionele beleving. Mijn communicatieve vaardigheden zijn een goede basis in het gesprek en maken dat de ander zich veilig voelt en openstelt. Mijn avontuurlijke kant reist mee en helpt de ander in het ontdekkings– en ontwikkelingsproces.

Wat anderen zeggen

Cliënten benoemen mijn stijl van begeleiden als veilig, met stevige expertise, fris, open, nuchter, respectvol, zorgvuldig, scherp in waarneming, effectief, betrokken, motiverend, humorvol, praktisch en resultaatgericht.

Kwaliteit

Ik ben lid van de beroepsverenigingen NBVH en RBCZ. Naast de kwaliteitseisen die zij aan mij en mijn praktijk stellen houd ik me zo op de hoogte van de ontwikkelingen op mijn vakgebied. Elk jaar volg ik met gretigheid diverse interessante bijscholingen en ben ik lid van een actieve intervisiegroep. Hierdoor blijf ik scherp op mijzelf, op mijn werkwijze en blijft mijn deskundigheid op peil.

Maak kennis

Neem vrijblijvend contact op voor je vragen of aanmelding.