Home Particulier Methoden Hypnotherapie

Hypnotherapie

Laat je belemmerende automatische patronen los

Hypnotherapie is een van de oudste vormen van psychotherapie. Hypnotherapie kan gebruikt worden bij de automatische patronen die ons in de weg staan en waar we geen controle over hebben.
Heeft u bijvoorbeeld last van hoogtevrees? Rationeel weet u dat de angst voor de hoogte irrationeel is, en toch krijgt u alleen al bij de gedachte aan de hoogte allerlei fysieke reacties.

Met hypnotherapie worden zowel de bewuste als onbewuste processen die zich in het automatische handelen voordoen inzichtelijk. Er wordt gewerkt met de informatie van het bewuste en onbewuste.

Het onbewuste wordt ook wel het tweede bewustzijn of het onderbewustzijn genoemd. In het 1e bewustzijn (het bewuste) wordt iets waargenomen en overdacht. Bij het onderbewustzijn worden waarnemingen wel waargenomen, maar dan onbewust. Je denkt niet bewust na over de waarneming die je doet, maar toch neem je ze waar, onbewust. Onbewust worden die waarnemingen in het geheugen opgeslagen. Ook wel de interne belevingswereld genoemd.

Om toegang te krijgen tot de informatie die in het onbewuste is opgeslagen, wordt in hypnotherapie gebruik gemaakt van verhoogde concentratie (trance). Trance is een natuurlijk en spontaan optredend verschijnsel dat iedereen kent in de vorm van dagdromen, staren, in gedachten verzonken zijn, opgaan in een boek. In hypnotherapie maken we bewust gebruik van dit vermogen om in verhoogde concentratie te komen. U richt al uw aandacht op uzelf en sluit de omgeving voor even buiten. In deze toestand van ontspanning en geconcentreerde aandacht wordt het rationele denken meer naar de achtergrond geschoven, waardoor het onderbewustzijn toegankelijk wordt. U kunt zich meer openstellen voor uw interne belevingswereld, de innerlijke voorstellingen, gevoelens, verbanden en vermogens.
Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw automatisch handelen en in uw controle over uw onbewuste reacties, zodat u deze in uw bewuste leven kunt integreren.

Door hypnotherapie wordt u zich bewust van de mechanismen en patronen van het automatisch handelen en werken.
Met hypnotherapie van Kempers Coaching + Ontwikkeling wordt u begeleid om de belemmerende automatische patronen los te laten.

 

Kempers Coaching + Ontwikkeling
- Lage Rijndijk 8 - 2315 JT Leiden - 071 5141955